Lille kattegat lubbe

Lubbe sats i Kattegat

En dejlig lubbe dag i Kattegat...

...Havde vi håbet på, men den kære lubbe skulle vise sig at drille os mere end først antaget! Dagen startede ellers fremragende - set fra et vejrmæssigt synspunkt. Sjældent har jeg set Gilleleje havn ligge så stille for mine fødder, så fiskefeberen var naturligvis tårnhøj, da gasterne Nils og Kasper påmønstrede klokken 7.

Gilleleje Havn kold vinterdag

Efter lidt is-bryderi kunne vi så sejle ud af havnen, og her var der lige et par småting der skulle ordnes inden vi kunne sætte kursen de 30 sømil ud til første vrag. De seneste par måneder er nemlig gået med at få opgraderet elektronikken i båden, så autopiloten skulle lige indsejles, og den nye 12 tommer skærm indstilles. De to HDS7'er har nemlig måtte lade livet til fordel for en enkelt Garmin 8012, så nu kan alle instrumenter "tale" sammen, og jeg har endelig fået nok skærmplads til at kunne lege med Side- og DownVü under fiskeriet... FEDT!

Nye Garmin skærme i Fishing Tours båden

Nuvel, Det hele virkede perfekt, og de to GT23 transducere der er blevet sat på hækken - i en 6 graders vinkel ud til hver side - virkede til at slå super fint. Poul fra HondaShoppen har forøvrigt også været på besøg, og skiftet min styring til en SeaStar i stedet for den BayStar der sad på, og hold da op for en forskel! Nu har jeg ikke mere ondt i armen af at stå og dreje på rattet! Tak for hjælpen Poul.

Fiskeriet

Det første vrag lå under båden lidt over 9, og nu skulle der endelig fiskes. Desværre var det fuldstændigt inficeret af småfisk der ikke gad at bidde på vores lette grej, så efter at have fanget en enkelt lubbe, steamede vi hurtigt videre til det næste. Vragfiskeri lubbe kattegat

Dette var fuldstændigt tomt, hvilket desværre skulle vise sig at være dagens melodi. De første mange vrag vi besøgte holdt kun bittesmå torsk, så henover middagstid søgte vi længere vestpå, i håbet om at fiskeriet ville bedre sig. Her lykkedes det endelig at rende ind i et respektabelt fiskeri, og vi fik reddet dagen, ved at fange 8-10 fine lubber og rigtigt mange fine sej på 2-4 kilo. Størrelsen er måske ikke den vildeste, men på det super lette grej giver de en fuldstændigt uovertruffen fight! Her fik jeg samtidigt leget lidt med DownVü, og det giver altså en anden dimension at kunne se vragene i et fotorealistisk perspektiv!

Garmin DownVü vrag kattegat

Jeg havde forøvrigt haft en god snak med Flemming Sønderskov dagen inden vi tog ud og der er ingen tvivl om, at hans teknik til lubbe fiskeriet virkede - tak for det. Vi fangede dem nemlig ved at kaste 20-30 meter væk fra vraget og så spinne den hjem, og er du gal nogle drøn de giver når de hugger på det lette grej!

To gange lubbe fra kattegat

Det var alt for nu... Knæk og bræk!

Ask

KLIK HER! For at gå tilbage til oversigten og læse mere