Kystfiskeri og trolling på Bornholm med Fisk og Fri

I den forgangne weekend har jeg været en tur på kystfiskeri på Bornholm, med en flok herlige kolleger.

Det er en langvarig tradition, at Fisk og Fri inviterer deres skribenter på kystfiskeri og trolling på Bornolm en gang om året, og efter FiskeAvisen lukkede har jeg jo skrevet for bladet, så i år fik jeg lov at komme med.

Fredagen startede i Hvidovre, hvor jeg mødtes med Tobias Schultz, der var min designerede køremakker på turen. Vi satte kursen mod Ystad, hvor vi skulle mødes med resten af holdet på færgen. Undervejs delte Tobias livligt ud af alverdens fantastiske tricks til kystfiskeriet, som jeg skal være den første til at indrømme, absolut ikke er min største force! Ombord på færgen fortsatte tendensen fra resten af holdet, og da vi nåede frem til Allinge-Sandvig var jeg overordentligt godt klædt på til at fange min første kyst-ørred. Ikke desto mindre vævede jeg noget ved tanken om at begive mig ud på de bornholmske kyster. Kystfiskeri har aldrig sagt mig det store, og de gange jeg har forsøgt mig, har jeg stort set ikke fanget noget. Nuvel, vi var jo kommet derover, og hyggen kunne godt vente til om aftenen, så jeg fandt grejet frem og gjorde mig klar. Latterniveauet hos kollegerne steg lige et par takker da de så mit samlede kystsortiment, som består af en gammel æske, med endnu ældre blink. Tobias og Rasmus gik dog hurtigt i gang med at udskifte de tilsyneladende alt for store, rustne kroge til en mindre og yngre model, og afsted det gik.

Kystfiskeri ved Hammerhavnen

Fremme ved det udvalgte spot syd for Hammerhavnen indledte vi fiskeriet - eller det vil sige vi skulle først kæmpe os over 500 meter sten og klipper - jeg tager en dag på vandet anyday i stedet! Jeg startede med at kaste min line direkte ind i Rasmus Ditlefsens, og så var standarden ligesom sat! - eller? Henrik Qverin Reiter gav lige et par gode tips til indspinnings-hastigheden, og så sagde det minsandten småkage i fjerde kast. FIIIIIISK råbte jeg så  højt, at Jens Bursell og co. troede at der var et monster for enden af linen. Rasmus og Henrik kom straks farende, og kunne hjælpe mig med at lande min absolut første kystørred på 49,5 centimer. De var næsten ligeså glade som mig for, at projektet var lykkedes, og high-fives fløj til højre og venstre!Kystfiskeri på Bornholm havørred

Så var den ged barberet, og efter et par kast mere satte jeg kursen tilbage til hotellet, mens de andre kæmpede videre med deres kystfiskeri.

Aftenen gik med mad og højt humør - på trods af, at jeg var den eneste der havde fået bid - så om lørdagen sov vi længe, inden vi skulle ud og trolle. Desværre fik vi ingen laks, på trods af massive lodninger af fødefisk, så den der ordentlige sveske af en laks, har jeg stadig til gode, men det er også ok - hvis bare den kommer til Trolling Master eller KlinteCup, der er de næste projekter! Kystfiskerne gjorde det til gengæld virkeligt godt om lørdagen, og fangede 25 ørreder op til over tre kilo til Tobias!

Lørdag sluttede igen med god mad, hygge, og alverdens anekdoter fra Søren Honorés liv med et fiskeblad.Aftenhygge med Fisk og Fri

Tak for en god tur allesammen - det var en fornøjelse at lære jer at kende!

Knæk og Bræk

Ask

KLIK HER - For at gå tilbage til oversigten og læse mere...