Bulefiskeri når det er bedst!

Nu er er der kommet fart på vores bulefiskeri...

... Og vi har været en del på vandet i den sidste måneds tid. Peter har som altid trukket det største læs, da han om nogen er helt bidt af det der bulefiskeri. Jeg har også haft fornøjelsen af at være med et par gange, mens Nils har henlagt sit fiskeri til turbådene i et forsøg på at dyrke bulefiskeri med gummi - mere om det en anden gang.

Starten af sæsonen var præget af et noget blandet fiskeri. Vi brugte blandt andet vores tid på, at lave en video om hvordan Peter bruger sine ekkolodder i sit bulefiskeri, og fik selvfølgelig også fanget nogle fisk, men størrelsen lod dog noget tilbage at ønske.torkebule ekkolodBulerne var der, og især på sundets nordligste pladser kunne man fange dem. Det bliver dog aldrig rigtigt ophidsende, når fisken højst vejer tre kilo. I midten af januar var det derfor helt klart at vi ventede på en flok hunfisk, da alle de fisk vi fangede var mindre hanner.

Målere ombord!

I den forgangne uge har fiskeriet så for alvor taget fart. Bulerne er blevet større, og fisken ligeså. Peter har fanget mange fine fisk på 5-8 kilo, og i tirsdags fik vi så sæsonens første måler. Peter havde Pierre og Mads med ude, mens jeg desværre var arbejdsramt. Pierre gjorde det rigtigt godt, og fangede en super flot fisk på 14,5 kilo - Yes! Så steg bulefeberen lige en tak, og onsdag stak jeg så på vandet.

Årets første bulefiskeri målerJeg er absolut ikke nogen erfaren buleskipper. Jeg plejer faktisk at lade andre om at sejle båden under dette fiskeri, men nu - da det var Peter der var arbejdsramt - måtte det være på tide, at jeg fik prøvet mig selv af. Jeg sejlede ud af havnen ved 10-tiden, og satte straks kursen mod DM-knolden, hvor fiskeriet havde spillet på det seneste. Her var der stadigvæk godt med fisk på bunden, så der gik ikke lang tid inden den første fisk var i båden. Så må der have været mange;-). Omkring middagstid, døde fiskeriet lidt ud, og jeg overvejede kraftigt at give op, men Peter har jo prædiket for mig igen og igen, at man aldrig skal give op, når man dyrker bulefiskeri på sundet, så jeg kørte på. Ved 14-tiden fik jeg så et rigtigt solidt hug, i noget fnuller på en skrænt. Det skulle vise sig som lidt af en udfordring at styre båden i strømmen mens jeg fightede fisken, men til sidst lykkedes det, og jeg kunne lande en fin fisk der godt kunne ligne en måler. Så var gode råd dyre, for der var ingen vægt i båden, men heldigvis kom Orka Brian til undsætning, og vi kunne veje fisken til 10,75 kilo. Jeg må nok indrømme at jeg var rimeligt stolt over, at have landet en måler på mit første buleforsøg på egen hånd, og Brian var da heller ikke sen til at byde på en sejrs øl - tak for det.Måler fra Øresund

Nu vil jeg lægge sidste hånd på videoen om bulefiskeri og ekkolodder, og så kan i glæde jer til den rammer siden om et par dage...

Knæk og bræk

Ask

Gå tilbage til oversigten