Bulefiskeri med let grej

Bulefiskeri med let grej

Nils har forsøgt sig med bulefiskeri på en anden måde end stive stænger, tyk line og tunge pirke!

-Og her følger hans beretning:

En kammerat og jeg havde booket det gode skib Jaws til forsøget. På denne tur var pirke bandlyst - det var nemlig rent gummi der stod på programmet.
Vi havde via vores Facebook side "Alt om fiskeri med softbait", solgt turen til andre ligesindede gummi freaks, og heldigvis var vi ikke de eneste der synes, at det kunne være spændende at prøve en ny tilgang til bulefiskeriet - turen blev nemlig udsolgt på under 2 dage!
Der havde i ugerne op til turen været mange gode indslag på Facebook om, hvordan vi skulle gribe det an på dagen, hvilket jo er med til at højne forventningerne. Spændingen var derfor på kogepunktet denne småkolde dag i januar hvor vi mødtes på bro 20 i Helsingørs nordhavn.
Vi lagde fra kaj og begav os nordpå. Humøret var i top og ikke mindst skipper Peder var i den grad i hopla, og da han gik i søgemode varede det ikke lang tid inden det gjaldede ud fra styrhuset: "Er i klar!"" efterfulgt af " Nu er i endnu mere klar"!  Motoren blev smækket i bak og vi lod "bløddyrene" suse... Suse er måske så meget sagt, men vi lod dem falde mod bunden og flere af os - jeg selv inklusiv - rendte ind i en "first timer", og så stod de relativt lette fiskepinde godt flexet.
Alligevel var skipper ikke helt tilfreds. "Der skal flere på, vi ligger lige oven på dem!" rungede ud over det dejlige Øresund, og det kom der. Dem der ikke havde fået fisk på med det samme, fik efterfølgende samlet op. Instant succes!

Fladen solid carbon

De lette stænger blev godt flexet...

Kvoten fyldt

Så gik det ellers derud af på dagen og alle fik fyldt kvoten på de 5 torsk. Jeg vil tro vi har haft over 200 torsk oppe og vende, hvoraf mange fik friheden igen. De store glimrede desværre med deres fravær, men der blevet taget fisk op til 3-4 kilo, og på en let kastestang er det super fornøjeligt. Efter noget tid ville vi prøve at finde lidt større fisk, og da vandet også var begyndt at rejse sig lidt, begav vi os syd på til området omkring færgerne og Vandias knold. Her var der længere imellem fiskene, men min sidemand som fiskede med turens letteste grej  (0,08 line, 90 g tungstens bullet weights og 13 cm orm, fisket Texas style) fik en noget større fisk på. Han kunne desværre ikke gøre så meget andet end at kigge på det lille hjul smide line i et lækkert udløb, og efter et minut eller to var det så ovre. Fisken røg af, og os der stod tæt på kiggede lidt ærgerligt på både fisker og fiskestang, men det er en del af gamet. Han fangede forøvrigt flest fisk på dagen, så det helt lette grej betød en del.
Fiskene var generelt lidt større her, så vi fik hævet snittet til 5-6 kg. Det blev desværre ikke til måler på denne tur - det ville ellers have været episk.Torskekvoten blev hurtigt fyldt

Kvoten blev hurtigt fyldt!

Men hvad med grejet?

Grejet jeg havde valgt til denne tur var et shimano stella hjul i str 6000, fyldt op med PowerPro 0.13 fletline. Stangen var en "Pezon & Michel - Gunki Kairo" som har en kastevægt op til 180 gram. Den er forøvrigt oprindelig lavet til speed jigging. Endegrejet bestod af 150 grams jighoveder med slanke twintail haler i  stil med Westins  "Twen Teez" eller Fin-S fra Lunker City - inspireret af det vertikale sandart fiskeriet.
Efterfølgende er jeg blevet hooked på at fiske med endnu lettere grej, det kan i hvert fald sagtens lade sig gøre på en turbåd.Jig Bulefiskeri øresund

Jigs skal der til!

De største plusser

Når jeg skal konkludere på turen, var det fedt at opleve følgende:

  • Vi havde ikke i nærheden af de fejlkrogninger som man normalt oplever ved almindeligt bulefiskeri
  • Skipper gjorde opmærksom på, at vi heller ikke havde samme mængde line kludder som man typisk ser på turbåde
  • Opbakningen var fantastisk!

Derfor skal der lyde et stort tak til jer, der valgte at støtte op omkring denne tur. Ikke mindst fortjener skipper Elberg som leverede den rette bulestemning, og den unge gut, som til tider syntes vejret var lidt hårdt, en tommelfinger op. Super sejt, at du holdt ud og fiskede igennem.

Epilog

Jeg har efterfølgende prøvet det lette softbait fiskeri på etablerede buleture. Her har jeg ikke haft samme succes i og med, jeg simpelthen kommer fem sekunder for sent ned i forhold til de tunge pirke. Jeg giver dog ikke op, for jeg har meget svært ved at se mig selv nogensinde igen stå og dunke med 5-600 gram.

Tak fordi i kiggede med, vi ses på vandet.

Nils

PS. Niller og jeg har forøvrigt også forsøgt os med UL bulefiskeri fra småbåd. Det er absolut heller ikke det nemmeste i verden, men heldigvis er der dygtigere buleskippere end os, så vi glæder os til at kunne præsentere den næste video, der gerne skulle give dig et par fifs til, hvordan DU kan komme i gang med det ultra lette bulefiskeri. /Ask

Gå tilbage til oversigten