Havkat Fiskerejse

Testfiskeri på Andørja

Jeg er taget en tur til det Andørja i det kolde nord for at teste en ny destination.

Naturen her på Andørja er helt fantastisk, og allerede den første aften blev jeg budt velkommen af det mest fantastiske nordlys.

På anden dag var vi et kort smut på Lofoten for at se det “originale” skreifiskeri, som jo har beskæftiget og brødfødt  folk her i generationer. Vi fiskede bare en halv time med stang fra en lokal garnbåd der hører hjemme på Andørja, og her var der bestemt torsk at finde. Jeg fik vel 8 over ti kilo på den halve time vi fiskede, og de norske værter gjorde det også godt med mange fine fisk.

I går var vi ude og fiske agn. En af de ting der kan lade sig gøre her er nemlig at fiske grønlandshaj. Det er jo en ganske stor fisk – og derfor også en sulten krabat – så den PR kuller jeg fik på 3,2 kilo – blandt mange andre “agnfisk” – måtte lade livet i håbet om at kunne blive byttet til noget større.

fin kuller på andørja

Blæsevejr og Grønlandshaj

I dag stod den så på grønlandshaj og hold da op for en dag…
Kastevinde fra fjeldet gjorde det umuligt at lægge anker. 3 gange prøvede vi, og hver gang skulle der hives 550 meters line ind, da ankeret ikke kunne få fat. Vi gav op, men har skaffet et 30 kilos til i morgen – vi SKAL have den haj, og med et gennemsnit på en fisk pr dag på Andørja, skulle det være muligt:)

Vi sluttede med at fiske 100 meter ud for hytten, og her var fiskene i hugget. Et par havkatte, nogle brosmer og torsk til haj-agn samt en fin helleflynder , som vores norske vært desværre besluttede sig for at gaffe krogen ud af, var hvad det blev til på de par timer vi fiskede.

Hajen er jo lidt en kuriositet, men stedet har utroligt meget andet at byde på. Rigtigt fine hytter ud til vandet danner rammerne for en kanon fiskeferie. Sejfiskeriet i august/september er helt i top, og i den tidlige sommer bliver der taget nogle grumme havkatte. Læg dertil alle de andre arter der kan fanges her, så tror vi det kan blive en rigtig god oplevelse at komme besøg.

Vi glæder os til at kunne fortælle meget mere – og hvis vi får en haj i morgen – så er i de første til at høre det:)

Du kan forøvrigt læse om, hvordan jeg fandt denne perle af en fiskeplads HER

Knæk og bræk

Ask